
KURUM ADI |
:Beyoğlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı |
MÜDÜR ADI-SOYADI |
:Mehmet GÜNDÜZ |
ADRES |
:Kulaksız Mahallesi Seferikoz Sokak No:5A-5B Beyoğlu/İSTANBUL |
İLETİŞİM |
:212-256 48 34 / 212-256 43 91 (Telefon) – 212- 56 48 06 (Faks) |
E-POSTA |
beyogluvakfi@ttmail.com |
WEB SİTESİ |
:www.beyoglu.gov.tr |
3294 Sayılı Kanun Kapsamında; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fakir ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim öğretim imkanı sağlandığında topluma faydalı hale getirebilecek ve bu sayede üretken duruma geçirilebilecek kişilere yardım yapan bir kuruluştur.
Vakıftan Yardım Talebinde Bulunabilecek Kişiler;
1-Beyoğlu İlçesinde resmi olarak ikamet edenler,
2-Düzenli bir geliri bulunmayanlar,
3-Üzerinde kayıtlı gayrimenkul ve mal varlığı olmayanlar,
Yardımlarımız;
Vakfımız kısıtlı bir bütçe ile yardım sağlamaya çalıştığından muhtaç durumda bulunan kişilerin ancak acil ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmaktadır. Yardımlar nakdi ve ayni olarak yapılmaktadır.
Başvuru Şekli;
Yardım başvurusu ailede on sekiz yaş üstü kişiler tarafından yapılmaktadır. İlk başvurularda hanede yaşayan on sekiz yaş ve üstü kişilere imzalatılması gereken SOYBİS formu ve nüfus cüzdanı fotokopileri istenmekte olup, buna istinaden yerinde tespit ve tahkikat yaptırılmaktadır. Sonraki başvurularda dosyada eksiklik yoksa durumunu anlatır bir dilekçe dışında herhangi bir bürokratik işlem gerekmemektedir. Yardım talepleri önceki başvurularda 15 gün, ilk başvurulardan en geç bir ay içinde cevaplandırılmaktadır.
Yardım Taleplerinin Değerlendirilmesi;
Yapılan tüm yardımlar Beyoğlu Kaymakamı Başkanlığında, Belediye Başkanı, Mal Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Grup Başkanı, İlçe Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürü, Müftü, 2 Mahalle Muhtarı, 1 Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve İl Genel Meclisinin atayacağı 2 sivil üyeden oluşan Mütevelli Heyeti tarafından değerlendirilmektedir.
Öncelikler; mal ya da geliri olmayan, çalışabilir durumda kimsesi ve bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayan,yaşlılar, engelliler, yatalak hastalar ve dul bayanlar,
Öncelikler; yeterli mal ya da geliri olmayan, bakmakla yükümlü ve çalışabilir durumda kimsesi bulunmakla birlikte bu kimseleri de işsiz olanlar,
Öncelikler; yeterli mal ya da geliri olmayan, bakmakla yükümlü ve çalışabilir durumda kimsesi olmakla birlikte bu kişilerin gelirleri çok düşük olanlar.(Gündelikçi, ayakkabı boyacısı, tarım işçisi vb.)
Diğer Hususlar;
1-Vakfımız yardım yapılırken aşağıda belirtilen öncelik sırasına göre hareket edilmektedir.
Yoksul ve bakmakla yükümlü kimsesi olmayan yaşlılar,
Yoksul ve bakmakla yükümlü kimsesi olmayan sakatlar, engelliler ve daimi hastalar,
Yoksul ve bakmakla yükümlü kimsesi olmayan dul bayanlar,
Bir dönem için hayatını sürdürme güçlüğüne düşmüş az bir destekle kendine yeterli hale gelebilecek diğer vatandaşlar,
2- Vakıf tarafından hiçbir kimseye Düzenli Merkezi Ödemeler dışında (Asker maaşı, Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli yardım, 65 yaş, engelli ve engelli yakını maaşı) aylık,maaş ücret vb. adı altında periyodik yardım yapılmamaktadır.
3-Vakıf yardımları bir işsizlik sigortası niteliğinde değildir. Bu nedenle genç ve çalışabilir durumda olanlara normal şartlarda yardım yapılmamaktadır.
Genel Sağlık Sigortası
28 Aralık 2011 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘’Genel Sağlık Sigortası ( GSS) Kapsamında Gelir Tespiti, Tescil ve İzleme Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’’ doğrultusunda, 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının ( c ) bendinin ( 1 ) numaralı alt bendi ile ( g) bendinde belirtilen kişilerin harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınarak aile içindeki gelirin kişi başına düşen aylık tutarının tespiti 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren Vakıflar tarafından yürütülmektedir.
İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Vakıflar Bankası Kasımpaşa Şubesi nezdinde bulunan TR460001500158007298223145 İBAN nolu hesabına nakdi yardım yapılabilmektedir. Yardımda bulunan tüm hayırseverlere ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz….
İletişim :
Telefon: 0212 256 4834-256 4391 Faks: 256 4806
Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) Kapsamında Şartlı Eğitim-Sağlık Transferi
Şartlı Nakit Eğitim Yardımı ve Şartlı Nakit Sağlık Yardımı yoksul aileleri , okul çağındaki (1-11 sınıflar) çocuklarını okula göndermeye ve 0-6 yaş arası çocukların düzenli sağlık kontrollerini yaptırmaya teşvik etmeye yönelik bir uygulamadır.
Bu uygulamada yapılacak eğitim ve sağlık yardımları okuma çağındaki çocukların okula devam etmelerine ve okul yaşının altındaki çocukların da sağlık kontrolü için sağlık kurumlarına götürülmeleri şartıyla yapılacaktır.
1-Kimler Başvurabilir?..
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumlarından birine bağlı olmayanlar,
Şartlı Nakit Eğitim Yarımı için ilköğretimden liseye 1-11 sınıf arasında okuyan çocukları olanlar.
Şartlı Nakit Sağlık Yardımı için 0-6 yaş arası çocuk sahibi olanlar,
Sosyal ve ekonomik yoksulluk içinde bulunanlar,
2-Başvuru Nasıl Yapılır?..
Şartlı Nakit Eğitim ve Sağlık Yardımlarından faydalanmak isteyen ve gerekli şartları taşıyan aileler yardımlarla ilgili boş formları ikamet ettikleri ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından temin edip, eksiksiz olarak doldurduktan sonra kuruma teslim edebilirler.Yardım alacak çocuk ve öğrencilere ilişkin başvurular öncelikle anneler tarafından yapılacaktır. Başvurular, anne olmaması halinde baba, anne baba olmaması halinde ise çocuğa bakan yasal veli/vasi tarafından yapılacaktır.
3-Kayıt Esnasında İstenecek Belgeler;
Başvuru Formu
Başvuru sahibinin ve fayda sahibi adayı çocuk veya çocukların nüfus cüzdanı fotokopileri
Öğrenci belgeleri
Bağlı bulunan aile hekimliğinin kodu
4-Ödeme Miktarı
Eğitim Yardımı
İlköğretime devam eden erkek öğrenci için/aylık 35 TL
İlköğretime devam eden kız öğrenci için/aylık 40 TL
Ortaöğretime devam eden erkek öğrenci için/aylık 50 TL
Ortaöğretime devam eden kız öğrenci için/aylık 60 TL
Sağlık Yardımı
Bu alanda yapılan aylık ödemeler çocuk başına 35 TL’dir.
Gebe kadınların doğumlarını hastanede gerçekleştirmeleri ve düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeleri şartıyla verilen Şartlı Sağlık Gebelik yardımları şu şekildedir:
Doğumun hastanede yapılması halinde 1 kereye mahsus 75 TL
Düzenli muayenelerin yapılması halinde doğumdan önce aylık 35 TL
Doğumdan sonra 2 kereye mahsus 35 TL.
Not:Okula devamsızlık yapan öğrencilerin ve sağlık kontrolleri yaptırılmayan çocuğun parası o ay yatırılmamaktadır.Yardım miktarları, çocukların cinsiyetine (kız-erkek) ve öğrenim gördükleri sınıfa göre değişmektedir.Yardım miktarları her yılın Ocak ayında arttırılmaktadır.
Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT’ ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılmaktadır.